Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, June 17, 2018

Bakina kuhinja - najzdravija posna paprika sa žitaricama

Bakina kuhinja - najzdravija posna  punjena paprika sa žitaricama


Potrebno je:
6 kašika heljde  zrno 
3 kašike ječmenih pahuljica
3  kašike pšeničnih pahuljica
3  kašike ovsenih pahuljica
2  kašike susama
2   kašike lanenog semena
1   kašika  ml. kima
ulje
biber mleveni ..so
aleva paprika
1 glavica crnog luka
5-6 čena  belog luka
2 šargarepe
7-8 krupnih paprika
1 svež paradajz
1 krompir
50 gr pirinča
200 ml. kuvanog paradajza
1 kašika kukuruznog skroba

Priprema:
Na ulju propržiti sitno seckan crni luk, dodati rendanu šargarepu pa kad se i ona uprži dodati rendan krompir, zatim, ječmene, pšenične, ovsene pahuljice, susam, laneno seme,kim, ml. biber..alevu papriku,izdrobljen beli luk. 


U to još dodati opran pirinač  i so  i sve dobro izjednačiti. Paprike oprati izvaditi seme i puniti  i zatvarati kriškama svežeg paradajza. 



Redjati u podmazanu tepsiju. U 1/2 l vode dodati punu kašiku kukuruznog skroba i 200 ml. kuvanog paradajza i preliti paprike i odozgo na svaku papriku ulja. 




Peći na 250 stepeni C oko 50 min da ispari tečnost  i paprike se zapeku.


 Najbolje ih poklopiti ako imate poklopac, ako ne folijom koju viljuškom izbockate ili pek papirom. Servirati uz krompir pire, ili krompir na pari.. 


Prijatno: 


Uživajte u ovom božanstvenom zdravom  obroku..



No comments:

Post a Comment