Bakina kuhinja - najzdravija posna punjena paprika sa žitaricama
Potrebno je:
6 kašika heljde zrno
3 kašike ječmenih pahuljica
3 kašike pšeničnih pahuljica
3 kašike ovsenih pahuljica
2 kašike susama
2 kašike lanenog semena
1 kašika ml. kima
ulje
biber mleveni ..so
aleva paprika
1 glavica crnog luka
5-6 čena belog luka
2 šargarepe
7-8 krupnih paprika
1 svež paradajz
1 krompir
50 gr pirinča
200 ml. kuvanog paradajza
1 kašika kukuruznog skroba
Priprema:
U to još dodati opran pirinač i so i sve dobro izjednačiti. Paprike oprati izvaditi seme i puniti i zatvarati kriškama svežeg paradajza.
Redjati u podmazanu tepsiju. U 1/2 l vode dodati punu kašiku kukuruznog skroba i 200 ml. kuvanog paradajza i preliti paprike i odozgo na svaku papriku ulja.
Peći na 250 stepeni C oko 50 min da ispari tečnost i paprike se zapeku.
Najbolje ih poklopiti ako imate poklopac, ako ne folijom koju viljuškom izbockate ili pek papirom. Servirati uz krompir pire, ili krompir na pari..
Prijatno:
Uživajte u ovom božanstvenom zdravom obroku..
No comments:
Post a Comment