Bakina kuhinja - domaći kroasani sa orasima
Kroasani punjeni nadevom od oraha. Divni, mekani mirisni iznutra, blago hrskavi i lisnati izvana savršen su dodatak šolji kafe ili čaja. Ovi kroasani se prave od sastojaka koje obično imate u kući i zbog toga je ovo jedan od onih recepata koji uvek dobro dođe. Uživajte u predivnom ukusu ovog domaćeg slatkog peciva.
Potrebno je:
400-500 gr brašna
150 gr margarina
1 kašika šećera..soli
200 gr oraha mlevenih
100 ml mleka
200 ml. jogurta
100 gr šećera
30 gr kvasca
2 jaja+ 1 žumance
Priprema:
Nemojte da bude tvrdo.
Pokriti da odmori oko 30 min. Razviti u kiflu pa iseći na 6-7 loptica. Svaku lopticu razviti što tanje, veliku kao tanjir pa svaku namazati margarinom. Stavljati jednu preko druge, zadnju ne treba mazati
. Dobro pritisnuti prstima pa oklagijom razviti što tanji veliki krug iseći na četiri dela a svaku četvrtinu još na tri trougla da dobijete 24 trougla.
Orah samleti dodati malo šećera i 3-4 kašike toplog mleka.
U svaki trougao staviti malu kašičicu oraha i uviti kroasan u kiflicu.
Stavljati u podmazan pleh pokriti da odmori 15 min. pa namazati razmućenim žumancetom.
Peći na 200 stepeni C 20 -25 min.
Jako se lepo listaju spolja malo hrskave unutra mekane i lisnate..Uživajte!
No comments:
Post a Comment