Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Thursday, February 22, 2018

Bakina kuhinja - punjene lepinje uživaće te u svakom zalogaju

Bakina kuhinja - punjene lepinje uživaće te u svakom zalogaju






Potrebno je:
300-400 gr brašna
200 ml mlakog mleka
30 ml ulja
malo soli
1 kašičica šećera
2 jaja
200 gr sira


Priprema:
Rastvoriti kvasac sa mlekom dodati šećer, jaje, brašno so i zamesiti glatko testo mekše. Ostaviti da naraste podeliti na 4 dela pa svaku razviti veličine većeg tanjira i poredjati u podmazan pleh. Ostaviti 15 minuta , pa svaku lepinju pritisnuti po sredini veličine manjeg tanjira . 




Sir izdrobiti dodati jaje u sir i iznešati. Puniti lepinje gde su udubljenja. Ivice lepinja možeta premazati žumancetom i posuti semenkicama. Peći na 200 stepeni C 20 min. Jako su mekane mirisne uz jogurt  uživaće te pri svakom zalogaju.

No comments:

Post a Comment