Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Thursday, December 14, 2017

Bakina kuhinja - bakina puž pogača

Bakina kuhinja - bakina puž pogača

Ništa lepše od mirisa domaćeg peciva,  pa još kada je u pitanju pogača, lisnata, mirisna,  meka. Za praznike i razne proslave, ali najviše  za sve koji obožvaju majstorski spremljene pogače  recept za  puž pogaču. Predivna je, dekorativna i  veoma ukusna .


Potrebno je:
700-800 gr. brašna
20 gr kvasca
200 ml jogurta
100 ml. mleka
50 ml ulja
100 gr maslaca ili margarina
200 gr sira
3 jaja
 1 kašika šećera
1 kašičica soli

Priprema:
Kvasac potopiti u mlako mleko dodati šećer i mešati da se kvasac rastvori, dodati 2 jaja,  ostatak mleka, jogurt , malo ulja i zamesiti srednje tvrdo glatko testo...i ostaviti na toplom da poraste oko 30 min. Testo razviti što je moguće tanje pa premazati celu površinu margarinom ili maslacem a zatim sirom. Polako urolovati. Oštrim nožem raseći testo po sredini sa jedne i druge strane, pa ga okrenuti na jednu sečenu stranu i jedan kraj polako uvijati u krug dok se cela rolnica ne uvije.




 Tepsiju obložiti pek papirom pa spustiti pogaću pokriti pa je pustiti 15 min. da odmori. Premazati je razmućenim jajetom posuti semenkicama i krupnom solju . Rernu uključiti na 200 stepeni C pa smanjiti na 180 pa peći pogaču 45 min. Posle 15 min. pokriti odozgo folijom da vrh ne izgori.Fantastično izgleda a ukus sjajan..Probajte i uživajte!


4 comments:

  1. Izgleda fantastičo. Napraviću je čim budem imala vremena

    ReplyDelete
  2. Draga bako!vec dugo vas pratim,kuham vase recepte!danas sam pravila ovu predivnu i preukusnu pogacu!!toliko ste mi dragi ,ljupki i uvjek dobro raspolozeni!zelim vam da mi vi i deka budete zdravi i pozivite jos puno godina!teska su ovo vremena ali zajedno u svima suspekt cemo!ljubim vas!
    Natali iz daleko Berlina!

    ReplyDelete
  3. Koliko treba cekati da naraste , pre nego sto se stavi u rernu ?

    ReplyDelete