Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Friday, November 3, 2017

Bakina kuhinja- voćni sutlijaš

Bakina kuhinja- voćni sutlijaš

Sasvim jednostavno, a jako ukusno i kremasto. Sutlijaš ili pirinač na mleku brz i jednostavan  obrok koji se sprema  vrlo lako.Uz malo mašte i nekoliko dodatnih  sastojaka,   kao u ovom slučaju   što  je preliv od malina, a zatim kad se to sve lepo spoji u jednoj desertnoj čašici,  dobije se zaista posebna i jako fina poslastica.


Potrebno je:
200 gr pirinča
3 kašike šećera
250 ml mleka
1 l vode
1 vanilin šečer


Sirup:
300 gr voća ( malina)
150 gr šećera
50 ml.vode

Priprema:

Pirinač dobro oprati i naliti sa 1 l vode. Uključiti na tihu vatru pa kad uvri doliti mleko, dodati šećer i vanilin šećer. Kuvati dok sutlija ne uvri. 


150 gr šećera napraviti sirup sa malo vode pa dodati voće da se lepo ušpinuje . U činiju staviti red pirinča red voća, možete i malo preliti sa sokom ušpinovanim od voća, pa opet pirinča pa voće. 




Na kraju prekriti pirinčem  i odozgo preliti sa ušpinovanim voćem i dobro protresti da sok sidje sa strane niz ivice činije. Ostaviti da se prohladi pa probati. Kao najbolji sladoled.. Tako osvežavajuće i dobro..

No comments:

Post a Comment