Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Monday, November 20, 2017

Bakina kuhinja - Monte torta kremasta i jako dobra

Bakina kuhinja - monte torta  kremasta i jako dobra

Ukoliko želite osetiti raj na svom nepcu, onda ste na pravom mestu. Evo predloga za  recept Monte torte , kremaste i jako fine torte.  Jako je lagana za napraviti i nakon  hlađenja sledi pravo uživanje u ukusu će vas odvesti do samih visina savršenstva.



Potrebno :
6 belanaca
6 kašika  brašna
6 kašika šećera
2 kašike ulja
100 gr seckanih oraha

Fil:
1 l mleka
4-6 kašike šećera
2 vanilin šećera
6 žumanaca
1 kašika gustina
100 gr. čokolade
150 gr ml. oraha
300 gr. šlaga
3 pudinga od vanile
200 gr maslaca ili margarina

Priprema:
Umutiti 6 belanaca sa šećerom, dodati brašno i ulje. Na dno okrugle tepsije veličine 26 sm, postaviti pek papir pa rasporediti seckane orahe. Po orasima sipati umućena belanca, i peći u rerni na 180 stepeni C 20-25 min. 




U šerpu sipati mleko dodati 4-6 kašika šećera i vanilin šećer. Žumanca umutiti i dodati gustin i malo vode pa ubaciti  u puding  sve izmešati pa kad mleko provri zakuvati kremu. Skloniti sa šporeta i u vruću kremu naseći listiće maslaca i izjednačiti. Kremu podeliti na dva dela. U jednu dodati čokoladu i izmešati,  a u drugu ml. orahe pa i to izjednačiti. 





Kad se biskvit ispeče stresti ga na tanjir i ostaviti da se ohladi. Na biskvit na pečene orahe prvo staviti svetli pa čokoladni krem i lepo rasporediti. Ostaviti u frižider da se lepo ohladi i ukrasiti šlagom.... Ponovo vratiti u frižider i seći kad se torta stegne. Tako je kremasta i topi se kao sladoled...Uživajte i sladite se dragi moji!



No comments:

Post a Comment