Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, November 5, 2017

Bakina kuhinja - bajadere sa pilećim mesom džigericom i slaninom

Bakina kuhinja - bajadere sa pilećim mesom džigericom i slaninom

Bajadera vas, verovatno, najčešće asocira na divan slatkiš, ali ovoga puta spremite se za eksploziju slanog ukusa.  Piletina, kačkavalj, slaninica ... samo su neki od sastojaka ovog divnog jela kojeg morate probati.
Pored toga ovo jelo je izuzetno  ukusno i nije komplikovano za pripremu , što ćete  se i sami uveriti. 


Potrebno je:
200 gr pilećih fileta
200 gr. džigerice pileće
200 gr. pavlake
100 gr suve slanine
150 gr kačkavalja
2 jaja
50 ml mleka
3-4 čena belog luka
biber
 so začin
 ulje

Priprema
Pileće grudi iseći na filete takodje i džigericu i suvu slaninu. U piletinu dodati začin, biber ulje i izdrobljen beli luk pa izmešati. U džigericu dodati, začin beli luk i ulje. Okrugli mali pleh obložiti pek papirom malo ga podmazati uljem, pa redjati red piletine, rendani kačkavalj, džigerica, kačkavalj, suva slanina. kačkavalj, džigerica kačkavalj i na kraju piletina preko koje ide malo rendanog kačkavalja. 

U činiju izlupati i malo umutiti jaja, dodati pavlaku i 50 ml mleka i time preliti meso. Napominjem da ja nisam imala pileću džigericu pa sam stavila praseću i ako treba pileća... Peći na 200 stepeni C oko 40 min. Seći i uživati u svakom zalogaju!

No comments:

Post a Comment