Post Top Ad

Post Top Ad

petak, 4. kolovoza 2017.

Bakina kuhinja- punjeni plavi patlidžan

Bakina kuhinja- punjeni plavi patlidžan pravi specijalitet


Potrebno je:
1 glavica crnoga luka
1 jaje
4 čena belog luka
4 plava patlidžana
1 crveni paradajz
1 manja šargarepa
ulje, so peršunov list ml. biber

200 ml kisele pavlake
1 zelena paprika može ljuta
200 gr suve slanine
suvi začin 
rendan kačkavalj

Priprema:
Na ulju ispržiti sitno seckanu suvu slaninu, dodati  crni luk seckan, šargarepu  jedan oljušten i seckan paradajz i papriku seckanu. Dodati soli,  izgnječen beli luk, suvoga začina, sitno seckanog peršunovog lista, ml, bibera. Jaje izmešati sa pavlakom  pa i  to dodati.




 Plavi  patlidžan preseći na pola po dužini izdubiti pa i to usitniti nožem na kocke pa dodati u fil. Sve to izjednačiti i puniti naš patlidžan. 




Odozgo se može narendati kačkavalj i posuti susam. Ukoliko Vam je ostala suva slanina nasecite komadiće i stavite odozgo. 




Peći na 200 satepeni C 30-40 min Ovako spremljen patlidžan je stvarno fantastičanog ukusa i pravi je specijalitet






Prijatno dragi moji!