Post Top Ad

Post Top Ad

petak, 16. lipnja 2017.

Bakina kuhinja - mekane mirisne zemičke

Bakina kuhinja - mekane mirisne zemičke




Potrebno je:
300 ml mleka
1 kašika šećer
malo soli
400-500 gr brašna
3 kašike ulja
susam

30 gr kvasca svežeg
mlo mleka



Priprema:

U mleko staviti šećer i kvasac izmrviti i dodati brašno pa malo soli, zatim dodati ulje i ostatak brašna da se zamesi ne mnogo tvrdo teso mora biti glatko. 



Pokriti folijom i krpom i ostaviti da naraste 30 min. Malo premesiti i izvaditi male loptice veličine oko 150 gr. ,



 Pleh obložiti  pek papirom i redjati loptice opet pokriti i ostaviti da malo narastu. Narasle zemičke namazati malo mlekom i posuti susamom može i krupnom solju. 






Peći na 210 stepeni C oko 15-20 min. Vrele zemičke možete malo premazati margarinom da budu mekše.