Post Top Ad

Post Top Ad

utorak, 27. lipnja 2017.

Bakina kuhinja - italijanska fokača na bakin način

Bakina kuhinja - italijanska fokača na bakin način


Potrebno je:
oko 300 gr brašna
200 ml. vode
1 kašika maslinovog ulja
15 gr kvasca
1 kašika šećera
150 gr. sira
1/2 glavice crnog luka
1 paradajz
origano
3 čena belog luka
ruzmarin
masline


Priprema:
U mlakoj vodi rastvoriti kvasac i šećer pa dodati ulje brašno so i zamesiti glatko  srednje tvrdo testo pokriti ga i ostaviti ga malo da odmori 10 min. pa ga razviti veličine pleha.Namazati testo maslinovim uljem.  Ostaviti testo malo da odmori.

VIDE:





Varjačom (drškom) napraviti rupe po testu pa poredjati kockice sira,belog luka, zatim listove crnog luka paradajza, masline,  listiće ruzmarina  origano. peći na 200 stepeni C oko 20 min.





 Dobili ste fantastičnu fakaču na bakin način ...








https://www.youtube.com/watch?v=DFjsg2otABY