Post Top Ad

Post Top Ad

četvrtak, 24. rujna 2015.

Kiseli krastavci sa paprikom

Kiseli krastavci sa paprikom


Ove krastavce ostavljam svake godine i mogu stajati dve godine. Krastavci ne moraju biti sitni već ovako malo krupniji. Veoma su ukusni.


Potrebno:
6 kg  krastavaca sa paprikom
malo ljute papričice
6 l vode
125 gr esencije
150 gr soli
150 gr  šećera
lorber, biber u zrnu
1   konzervans od 5 gr.
 1 vinobran od 5 gr.
slačica

Priprema:
Krastavce i papriku oprati       kao i ljute      papričice i  spakovati u tegle da ima što manje rupa. U vodi rastvoriti esenciju, so, šećer konzervans i   vinobran, izmešati dodati biber i lorber i slačicu         1 kašičicu . Krastavčiće pritisnuti plastičnim pristiskačem  pa naliti pripremljenim rastvorom. Zatvoriti zatvaračem ili celofanom. Ostaviti na tamnom i hladnom mestu da čeka zimu...