Post Top Ad

Post Top Ad

petak, 17. srpnja 2015.

Punjene paprike pilećim prsima

Punjene paprike pilećim prsima

Jedu Vam se punjene paprike a u tom momentu nemate mlevenog svinjskog mesa. Evo predloga za odličnu zamenu. Uz dodatak začina dobićete zadivljujući obrok na koji  će Vam se svi diviti



Sastojci

500. gr. mlevenih  pilećih prsa
15-20 manjih  paprika /malo kraćih/
4 paradajza za zatvaranje
1 soljica pirinica
1 šoljica  sojinih pahuljica

1 jaje
1 glavica luka
1 gl. belog luka
k.k. slatke paprike
kasikica vegete
so, bober


Priprema:
Na ulju propržiti  glavicu luka  dodati meso pa i njega propržiti, dodati očišćen i izdrobljen beli luk, oprani pirinač,i sojine pahuljice /prethodno potopljene u mlakoj vodi/ vegetu ,biber so .  Skloniti sa vatre pa dodati jaje izmešati i sa tim puniti paprike i zatvarati krugovima paradajza. Preostali paradajz nasecite  u šerpu da se kuva sa paprikom. Ako je zimski period i nema paradajza svežeg zatvarati listićima krompira.  Kuvati na umerenoj vatri oko sat vremena. Uz  papriku predlažem  pire krompir

Paradajz sos

1 dcl. ulja
2 kasike brasna
300 ml . paradajz soka (kuvanog)
1,5 l. vode



so, malo slatke paprike
secer, (ako volite a ne mora)
Proprziti brasno na ulju, sipati paradajz, izmesati, doliti vodu, dodati zacine i kada prokuva preliti kuvane  paprike. 


Pustiti da samo provri. Uz papriku predlažem pire krompir.
Do sledećeg recepta prijatno!