Ovo je fantastičan način da pripremite tikvice, i to bez prženja u dubokom ulju! Lepeza tikvice, punjene sočnom šunkaricom i rastopljenim kačkavaljem, pečene u rerni dobijaju savršenu hrskavost spolja i mekoću iznutra. Jednostavno, a tako ukusno i lagano jelo, idealno za brzinski ručak ili večeru.
đđIseći tikvice po dužini malo punije pa je podeliti još jednom na pola ali ne do kraja da se može puniti.
Potrebno je:
2 tikvice
3 jaja
100 gr šunkarice
3 kašike brašna
soli
malo ulja
50 gr kačkavalja
Priprema:
Tikvice oguliti ako su jako mlade ne mora.
đđIseći tikvice po dužini malo punije pa je podeliti još jednom na pola ali ne do kraja da se može puniti.
Dobro posoliti i ostaviti 30 minuta. pa ocediti tečnost. Na foliju staviti brašno a u tanjir umutiti 2-3 jaja
Tikvice uvaljati u brašno pa je prvo napuniti sa 1 kašikom rendanog kačkavalja pa po list šunkarice pa provući kroz umućena jaja,
Redjati u pleh obložen pek papirom i premazati uljem . Peći na 220 stepeniC 45-50 min
pohovane tikvice, punjene tikvice, tikvice iz rerne, ručak, zdravo, jednostavno, recept, bakina kuhinja, tikvice, povrće, šunkarica, kačkavalj
https://www.youtube.com/watch?v=3mRW9zL155Q
No comments:
Post a Comment