Ovaj recept je idealan za porodični ručak, kombinujući sočno pile i savršeno dinstani kupus u jednom jelu. Bogatstvo ukusa dolazi od rebarca, luka i začina, a priprema je jednostavna, pa ćete imati više vremena za uživanje sa porodicom.
Potrebno je:
1 glavice kupusa slatkog ili kiselog
1 glavica crnog luka ili praziluka
malo ljute tucane paprike
lovorov list
biber u zrnu
mast ili ulje
200 gr suvih rebara
1 pile
Priprema:
U šerpu veću koja ide u rernu ispržiti praziluk na ulju ili masti dodati seckan kupus pa i njega propržiti,
Ako je neslan dodati soli, malo ml paprike može ljute, lovorov list biber u zrnu i suva rebra.
Sve ovo dinstati da tečnost ispari, Pile posoliti i preliti uljeljem. Kupus skloniti sa šporeta pa staviti spremljeno pile preko kupusa i staviti u rernu da se peče na 220 stepeni C sat vremena,
Uz ovaj ručka spremite supu. Može i jedna fina projica. Uživajte u gozbi koju ste pripremili vašim ukućanima!
https://www.youtube.com/watch?v=g9mJTA9gJlg
No comments:
Post a Comment