Potrebno je
Par pilećih grudi
suvi začin
kurkuma
ml biber
ljuta papričica po želji
1 kašičica belog luka u granulama
ml paprika
30 ml ulja
origana /ja sam zaboravila/
Još treba:
2 jaja
1 puna kašika kisele pavlake
200 ml jogurta
50 gr kačkavalja
Priprema:
Pileći file iseci na manje kockice. Dodati ml papriku, suvi začin, kurkumu, origano ml biber i beli luk.
Dodati i 30 ml ulja i sve izmešati. U činiju umutiti jaja, dodati jogurt, pavlaku i rendan kačkavalj.
Pleh premazati uljem ili staviti peh papir. Sipati meso sa začinima rasporediti. Odozgo sipati pripremljen preliv pa prodrmati da sidje izmedju mesa. Odozgo još malo narendati kačkavalja.
Peći na 210 stepeni C da porumeni i tečnost sva ispari. Služiti toplo. Vrhunsko jako ukusno prsti se ližu.
https://www.youtube.com/watch?v=etmQrU4ww5E
No comments:
Post a Comment