Pages

Sunday, June 15, 2025

BAKIN STARINSKI RECEPT SA VIŠNJAMA koji godinama ruši preglede – Dokazano NAJBOLJI na internetu!

BAKIN STARINSKI RECEPT SA VIŠNJAMA  koji godinama ruši preglede – Dokazano NAJBOLJI na internetu!


Opis:

Vreme je za pravi užitak! Predstavljamo vam sočan i mirisan kolač sa višnjama, desert koji budi sva čula i podseća na bakine slatke đakonije. Priprema je brza i jednostavna, a rezultat je mekana, vazdušasta poslastica sa osvežavajućim kiselkastošću višanja. Idealan je uz popodnevnu kafu ili kao savršen završetak obroka. Pogledajte video i otkrijte kako da napravite ovaj neodoljiv kolač!

Potrebno je:

4 jaja; 50 gr šećera; 1 vanilin šećer; 50 ml ulja; 150 ml mleka; 200 gr brašna; 50 gr griza; 1 prašak za pecivo; 700 gr višanja (svežih ili smrznutih, očišćenih od koštica); malo šećera u prahu za posipanje.

Priprema:

Penasto umutiti jaja sa šećeromždok smesa ne postane svetla i vazdušasta. Postepeno dodati ulje i mleko, muteći na manjoj brzini. U posebnoj posudi pomešati brašno, griz i prašak za pecivo prosejano, pa ih postepeno dodavati u smesu sa jajima, mešajući špatulom, dok se sve ne sjedini. 



Pleh (otprilike 30x20 cm) obložiti pek papirom i izliti pripremljenu smesu. Preko smese ravnomerno rasporediti višnje (ako su smrznute ili sveže, pre nego što ih stavite u testo, obavezno ih malo uvaljajte u brašno da ne potonu na dno kolača).  



MOžete redjati testo višnje testo višnje testo. Znači dva reda višanja po želji Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 50 minuta, ili dok kolač ne porumeni i ne prođe test čačkalicom (čačkalica zabodena u sredinu kolača treba da izađe čista). 




Kada je kolač pečen, izvaditi ga iz rerne, ostaviti da se malo ohladi, pa ga posuti šećerom u prahu  i vanilin šećerom pre služenja. Prijatno!

https://www.youtube.com/watch?v=AJvmOz2KyGQ



No comments:

Post a Comment