Najlepša posna pita na svetu- posna pita sa grizom i pekmezom od šljiva stara 100 godina
Potrebno je:
250 gr grita
5 kašika pekmeza od šljiva
100 gr šećera
1 vqanilin
tanke kore
uljE
malo kisele vode za prskanje
Priprema:
U šerpu sipati griz pa dodati šećer vanilin šećer i staviti na šporet na tihou vatru mešati da se sećer istopi i griz malo postane kremkast. Pred kraj dodati oko 100 ml vode ako treba i malo više pa pržiti još malo da griz nabubri.-
Prohladiti pa staviti u blnder i malo izblendati da se grudvice izjednače i razbiju. Tri kore stavljati jednu na drugu prskati uljem i kiselom vodom
Na zadnju staviti punu šaku griza pa rasporediti više ka dnu. Punu kašiku pekmeza sa malom kašičicom pobacati svuda po kori. Saviti ivice pa uviti rolat i staviti u podmazan pleh.
Zaseći malo premazati uljem i peći da porumeni na 200 stepeniC oko 40-45 minuta. Pećenu posuti prah šećerom,Najbolja pita posna koju ja najviše voli kad je probate vrisnuće te kako je lepa
https://www.youtube.com/watch?v=5NJPkmZv1dk
No comments:
Post a Comment