Pages

Wednesday, December 11, 2024

Najbolji tradicionalni recept za nezaboravnu poslasticu-marcipan štangle sa orasima



Potrebno je:
100 ml. vode
350 gr šećera
150 gr oraha
150 gr keksa
130 gr margarina posnog
malo ekstrata ruma 

Fondan:

250 prah šećera
4 kašike vode vruće
1 kašika ulja
1 kašičica soka limuna

Priprema:
U šerpu staviti šećer dodati vodu pa kad provri dodati seckan margarin. Orahe i keks samleti pa dodati u šeru. Dodati i nekoliko kapi ruma.

 Sve dobro izmešati i razliti u  pleh koji ste obložili pek papirom i izravnati. Ostaviti na hladnom oko 2 sata... 

U dublju šerpu staviti šećer u prahu dodavati vodu i mešati dodati i sok limuna i ulje. Razliti preko ohladjenog kolača i izravnati. 
Ostaviti negde na promaji jedan dan da se glazura osuši i stegne. Seći na štangle i sladiti se...

Napomena: 
Poslastica je zaista vrhunska, jedino što se uvek mora napraviti dan ranije..


No comments:

Post a Comment