Pages

Friday, October 4, 2024

Sto puta sam je pravila i još ću toliko, najsočnija i najbolja posna pita

Sto puta sam je pravila i još ću toliko, najsočnija i najbolja posna pita




Potrebno je:
4 jabuke
200 gr šljiva
tanke kore
cimet
ulje
Vanilin šećer


Priprema:
Jabuke izrendati dodati cimet a šljive iseći na četvrtine. Prvu koru premazati uljem preko ide druga kora takodje se maže uljem.




 U dnu kore rasporedimo dve pune kašike jabuka a preko rezane šljive. Saviti stranice i uviti. Redjati u rolnicu i redjati u podmazan pleh. Iseći nožem ili makazama na manje rolatiće. Premazati celu pitu uljem i peći na 200 stepeni C 40 minuta da lepo porumeni. Posuti vanilin šećerom mmmm..
https://www.youtube.com/watch?v=HwZ5AgrTUDE


No comments:

Post a Comment