Pages

Sunday, October 6, 2024

Pita sa mesom juga, neobično se sprema . isprobajte jednom uvek će biti deo vašeg menija


  • Pita sa mesom juga, neobično se sprema . isprobajte jednom uvek će biti deo vašeg menija
  •  Otkrijte tajnu najbolje pite s mesom! Ovaj tradicionalni recept sa juga donosi neodoljivu kombinaciju sočnog mesa, hrskavih kora i osvježavajućeg preliva. Jednostavna priprema i bogat ukus učinit će ovu pitu vašim novim omiljenim jelom.

  • Potrebno je:

    350 gr ml mesa
    2-3 vece glavice crnog luka
    1 kasika suvog zacina  ili samo soli
    ml. biber
    ulje za przenje
    500 gr tankih kora

    Za preliv

    200 ml kisele vode
    200 ml jogurta
    50 ml ulja
    4 jaja
    po zelji malo praska za peciva /po zelji/

    Priprema:

    Luk sitno iseckati i proprziti pa dodati meso i dinstati oko 10 minuta. Dodati zacin ili samo so, ml biber  i jos malo uprziti i skloniti sa vatre. 
     


    U ciniju sipati kiselu vodu, jogurt,  ulje, po zelji prasak za pecivo  ( po receptu ne ide)  i sve izjednaciti, Jaja izlutiti malo mikserom
     Kore podeliti na tri dela ja sam po 7 kora, a fil na dva dela Podmazati pleh koji se ne lepi  pa poredjati 7 kora tankih jednu preko druge pa staviti pola mesa, Odozgo ide opet kore pa meso i kore 



     Poseci nozem na kocke pa preliti jogurtom i kiselom vodo,. Protresti pleh da sidje izmedju kora, pa preliti sa jajjima umucenih mikserom.




     Opet podignuti malo kore kocke pite da upije. Poprskati malo uljem i peci na 220 stepeni C 10 minuta, smanjiti na 180 stepeni C oko sat vremena ukupno.


  •  Ukus je neopisiv . Uzivajte.
  • https://www.youtube.com/watch?v=5hEkhVG60Qs






No comments:

Post a Comment