- Pita sa mesom juga, neobično se sprema . isprobajte jednom uvek će biti deo vašeg menija
- Otkrijte tajnu najbolje pite s mesom! Ovaj tradicionalni recept sa juga donosi neodoljivu kombinaciju sočnog mesa, hrskavih kora i osvježavajućeg preliva. Jednostavna priprema i bogat ukus učinit će ovu pitu vašim novim omiljenim jelom.
- Potrebno je:350 gr ml mesa2-3 vece glavice crnog luka1 kasika suvog zacina ili samo soliml. biberulje za przenje500 gr tankih koraZa preliv200 ml kisele vode200 ml jogurta50 ml ulja4 jajapo zelji malo praska za peciva /po zelji/Priprema:Luk sitno iseckati i proprziti pa dodati meso i dinstati oko 10 minuta. Dodati zacin ili samo so, ml biber i jos malo uprziti i skloniti sa vatre.U ciniju sipati kiselu vodu, jogurt, ulje, po zelji prasak za pecivo ( po receptu ne ide) i sve izjednaciti, Jaja izlutiti malo mikseromKore podeliti na tri dela ja sam po 7 kora, a fil na dva dela Podmazati pleh koji se ne lepi pa poredjati 7 kora tankih jednu preko druge pa staviti pola mesa, Odozgo ide opet kore pa meso i korePoseci nozem na kocke pa preliti jogurtom i kiselom vodo,. Protresti pleh da sidje izmedju kora, pa preliti sa jajjima umucenih mikserom.Opet podignuti malo kore kocke pite da upije. Poprskati malo uljem i peci na 220 stepeni C 10 minuta, smanjiti na 180 stepeni C oko sat vremena ukupno.
- https://www.youtube.com/watch?v=5hEkhVG60Qs
Pages
▼
No comments:
Post a Comment