Bakina tajna za najlepša pitu sa jabukama grizom i jogurtom. ako je za svečanost svi će tražiti recept
Tražite inspiraciju za brzu i ukusnu užinu? Ova pita sa jabukama je pravi izbor za vas! Sastojci su vam sigurno već pri ruci, a priprema je toliko jednostavna da ćete je završiti za tren oka. Savršena kombinacija slatkih jabuka i hrskavog testa učiniće da je zavolite na prvi zalogaj.
Potrebno je:
8 gotovih kora tankih kora
1/2 čaša od jogurta griza
100 gr šećera
1/2 čaša jogurta
50 gr suvog groždja
2 jaja
2 veće rendane jabuke
1/2 kesice cimeta
1 vanilin šećer
1/2 praška za pecivo
ulje
Priprema:
Umutiti jaja sa 100 gr šećera, dodati griz, jogurt, 1/2 šoljice ulja, vanilin šećer i pola peciva. Sve dobro izjednačiti.
Jabuke izrendati,dodati, cimet i lepo izmešati. Raširiti prvu koru na radnu površinu pa je namazati sa uljem
Prebaciti drugu koru preko nje, pa nju premazati nadevoM jaja, tako uraditi i sa trećom i četvrtom korom. Preko četvrte razbacajte pola rendanih jabuka, savite krajeve i polako urolujte u rolnicu.
Prebacite u pleh koji ste obložili pek papirom za pečenje. Tako uraditi i drugu rolnicu. Peći 40-50 min na20 stepeni C da lepo porumeni. Pečenu pitu ukoliko želite pospite prah šećerom zamirisanom vanilom. Sladite se dragi moji!
https://www.youtube.com/watch?v=yPY8ZkmCNUw
No comments:
Post a Comment