Ako poželite posno jelo da spremite, evo pomoći - posna punjena paprika za početnike
Potrebno je:
1 veza mladog luka
200 gr pirinca
1 manji krompir
2 srednje šargarepe
ulje, biber so
4 čena belog luka
1 kašičica ml. crvene paprike
2 ml. kuvanog paradajza
paprike sveže ili smrznute
1 paradajz za zatvaranje paprike ili listovi krompira
200 ml kuvanog paradajza
100 ml vode
Priprema:
Iseckati sitno luk, šargarepu, i krompir. Pirinač dobro oprati. Luk i šargarepu propržiti na ulju, dodati opran pirinač, i seckan krompir. Dodati so biber i beli lik seckan, papriku mlevenu seckan peršunov list po želji izmešati i puniti kakrike.
Poklopiti listovima krompira ili paradajza. Redjati u podmazan pleh. Sipati kuvan paradajz i premazati uljem paprike. Peći na 250 stepeni C 5
Pokriti sa folijom bar 30 minuta pa otkriti da se paprike zapeku.Vrhunske...
https://www.youtube.com/watch?v=hWR_V4gUoWM
No comments:
Post a Comment