Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Tuesday, December 29, 2020

Bakina kuhinja- španska pita nešto najlepše što sam probala

Bakina kuhinja- španska pita nešto najlepše što sam probala



Potrebno je:
4 jaja krupnija ili 5 manjih
10 kašika belog brašna
2 kašike kukuruznog brašna
1 prašak za pecivo
malo soli
2 pečene kisele paprike
3 kilela krastavčića
1 veća šargarepa barena
50 ml. ulja
200 ml jogurta
200 gr sira feta
mala vezica peršunovog lista

Priprema:
Umutiti jaja dodati brašno jedno i drugo sa praškom za pecivo prosejano. 






Posoliti pa dodati seckanu papriku, krastavčiće na kockice kao i šargarepu, ulje i jogurt i seckan peršun. 


Sve malo izjednačiti pa na kraju dodati sir na kockice.



 Laganim pokretima izmešati i sipati u podmazan i pobrašnjiven  pleh. Peći na 200 stepeni C oko 50-60 min.
Napomena :
Po želji posuti semenkama.. Seći isključivo ohladjenu.



No comments:

Post a Comment