Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Saturday, December 26, 2020

Bakina kuhinja- palačinke tajni sastojak za vrhunske mekane prozirne palačinke

Bakina kuhinja- palačinke tajni sastojak za vrhunske mekane prozirne palačinke

U ovom receptu mi je bio cilj pokazati kako se najbolje može napraviti testo za fine mekane prozirne i barušaste palačinke da ne budu žilave..Pa da vidimo u čemu je tajna  krenemo...keceljice oko stuka...



Potrebno je:

2 jaja
200-250 gr brašna
50 ml ulja
malo soli
100 ml piva
200 ml mleka
ulje za prženje

Nadev :
po izboru ( ja sam orah sa prah šećerom)

Priprema:

U činiju razbiti i žicom umutiti jaja dodati malo soli , zatim ulje, pivo, mleko i brašno sve sjediniti i napraviti redje testo.  


Tiganj ugrejati  i premazati uljem za prvu  palačinku , posle samo sipati po kutlaču testa i dobro okretati tiganj da se rasporedi tanko na površini. 




Okrenuti i pržiti lagano i sa druge strane. Filovati po želju. 






Evo predloga..džem, orasi, sir jaja uviti preliti pavlakom i jajetom..narendati kačkavalj.




.Zapeći... Filovati medom ...možete nadev pa pohovati...Sve te recept imate na kanalu samo prelistajte..Uživajte...


No comments:

Post a Comment