Pages

Monday, August 24, 2020

Bakina kuhinja-domaće kroasan kiflice vrlo jednostavno

Bakina kuhinja-domaće kroasan kiflice vrlo jednostavno



Potrebno je tačne mere

400 gr brašna
250 ml mleka
2 kašičice šećer
20 gr kvasca
melo soli

Za premazivanje:
120 gr maslaca
1 žumance

Ta nadev 
sir u eurokrem

Priprema:

Izmrviti kvasac u pola mlaka dodati šećer i ostaviti da zapeni. Dodati ostatak mleka brašno i so i dobro izraditi  (5-6 min. 



Pokriti krpom i ostaviti da poraste. Istresti na sto i podeliti na manje loptice. Maslac malo držati u zamrzivaču.



 Svaku lopticu razviti veličine tanjira pa narendati malo maslaca. Svaku tako i poklapati jednu preko druge. 


Zadnju ne mazati. Pritisnuti malo rukama pa oklagijom i razviti testo 1 cm debline. Seći trouglove i filovati po želji. 


Ostaviti da malo porastu za to vreme ugrejati rernu na 220 stepeni C  Narasle kraosane premazati žumacetom. 



Peći oko 20-25 min. Pokriti da se ohlade ..Uživajte.. prelepi..

No comments:

Post a Comment