Pages

Friday, May 15, 2020

Bakina kuhinja- pecivo sa kobasicama namenjeno gurmanima

Bakina kuhinja- pecivo sa kobasicama namenjeno gurmanima


Potrebno je:

1 pakovanje lisnatog testa
2 para tankih roštiljskih kobasica
4 kašičice ajvara
4 kašike rendanog kačkavalja
malo maslinki
1 žumance



Priprema:


Lisnato testo razviti za pola cm. Kobasice  zaseći nožem po dužini i pojiti sa pola čačkalice. 


Testo iseći u krug za dva prsta više nego što je krug kobasica, a zatim testo presaviti u svaki prorez zasečene kobasice. 



U sredinu staviti ajvar a preko  kašiku rendanog kačkavalja. Na kačkavalj staviti 3-4 maslinke u sredinu možete čeri paradajz. 



Ivice testa premazati žumancetom a kobasice premazati uljem sa četkicom. 




Peći na 210 stepeni C oko 30 min. da lepo porumeni. 



Fantastično pecivo koje podseća na picu vrhunskog ukusa namenjeno gurmanima..Prijatno!!!


No comments:

Post a Comment