Pages

Saturday, April 25, 2020

Bakina kuhinja- pileći čuspajz sa mladim povrćem


Bakina kuhinja- pileći čuspajz sa  mladim povrćem




Potrebno je:

veza mladog luka
2 šargarepe
1 crvena paprika sveža
malo belog luka
2 pileća bataka i karabataka
3 mlada krompira
malo brokolija
1/2 celera
1 paradajz
1 zelena ljuta paprika
1/2  kašičice brašna
ulje začin so
peršunov list


Priprema:
 Na ulju proprržiti seckan mlad luk crni i beli, dodati seckanu papriku i šargarepu i dinstati. 



Dodati piletinu, malo aleve paprike i sipati vode da ogrezne. Kuvati  i na pola kuvanja dodati krompir i pred kraj  brokoli  i na kocke oljušten paradajz.



 Krčkati da uvri pa ako nema gustinu a treba biti gušći od paprikaša dodati malo umućenog brašna. 





Ubaciti začin so biber i na kraju seckan peršun. 







Prijatno..


No comments:

Post a Comment