Pages

Saturday, January 18, 2020

Bakina kuhinja- riblji ražnjiči u marinadi na krompiru (fish skewers)

Bakina kuhinja- marinirani riblji ražnjići na krompiru





Potrebno je

500 gr ribe ( ja sam koristila šarana)
1 limun
700 gr krompira
aleva paprika
maslinovo ulje
ruzmarin
bosiljak
majčina dušica
origano
biber...so
1 glavica crnoig luka sečen na krugove
2 čena belog luka seckana

Priprema:
Ribu iseći na manje parčiće. Posoliti dodati sve začine malo soka limuna,  ulje i dobro izmešati. 



Ostaviti u marinadi bar pola sata pokriveno Na drvene štapiće redjati komadiće ribe i luka  koji ste malo posolili. 



Krompir isecite po želji, dodati suvog začina ili soli, biber, aleve paprike maslinovog ulja. 




Dobro izmešati i sipati u podmazan pele. 




Odozgo poredjati tažnjiće ribe. Peći na 220 stepeni C oko 50-100 min..Prijatnp...


No comments:

Post a Comment