Pages

Monday, May 6, 2019

Bakina kuhinja- pohovana puter piletina sa prelivom od pečuraka

Bakina kuhinja- pohovana puter piletina sa prelivom od pečuraka


Potrebno je:

Par pilećih grudi
3 jaja
soli...biber
brašno..prezle
200 gr kisele pavlake
malo senfa
1/2 kesice  instata od pečuraka
ulje..peršunov list

Priprema:

Meso iseći na šnice i izlupati, posoliti, pobiberiti i namazati senfom uvaljati u brašno umućana jaja koje smo posolili. Šnicle provući kroz prezle i pržiti na ulju da porumene.




 Vaditi na salvetu papirnu da upije višak masnoće. U tiganj staviti malo masnoće ubaciti seckan beli luk, zatim dodati pavlaku da se istopi. 



Instant staviti u činiju dodati malo vode razmutiti i ubaciti u pavlaku i promešati da samo proključa. 


Skloniti sa šporeta. 





Šnicle poredjati u tanjir pa ih preliti sa prelivom od pečuraka i pavlake.



 Uživajte u fantastičnom ukusu ...


No comments:

Post a Comment