Pages

Friday, May 17, 2019

Bakina kuhinja-hrskava krompiruša sa pavlakom samo šuška

Bakina kuhinja-hrskava krompiruša sa pavlakom samo šuška




Potrebno je :

1/2 kg  tankih gotovih kora
2 veća krompira
2 veća struka mladog crnog luka
200 gr kisele pavlake
malo ulja
1 kašika griza
soli...bibera soli


Priprema:

Na ulju propršiti seckan luk na kolutove. Krompir izrendati pa spojiti sa lukom. Posoliti i pobiberiti. 



Pavlaku malo izmutiti pa dodati griz i izmešati. Koru prvu premazati pavlakom, preko nje staviti drugu pa i nju premazati pavlakom najbolje koristiti četkicu. 




Odozgo pobacati rendan krompir staviti i treću koru isto je premazati pavlakom i staviti krompir. 




Saviti ivice i uviti u rolat. Redjati u pleh koji ste obložili pek papirom. Rolnice premazati ostatkom pavlake i malo ulja.



 Peći na 200 stepeni C 40-45 min da dobro porumeni. Seći toplu. Služiti uz jogurt....


 Prijatno!!!

No comments:

Post a Comment