Pages

Tuesday, April 9, 2019

Bakina kuhinja- marcipan sa orasima i keksom vrh recept / posno/

Bakina kuhinja- marcipan sa orasima  vrhunska poslastica/ posno/





Potrebno je:
100 ml. vode
350 gr šećera
160 gr oraha
160 gr keksa
150 gr margarina posnog
malo ekstrata ruma 

Fondan:

250 prah šećera
4 kašike vode vruće
1 kašika ulja
1 kašičica soka limuna

Priprema:
U šerpu staviti šećer dodati vodu pa kad provri dodati seckan margarin. Orahe i keks samleti pa dodati u šeru. Dodati i nekoliko kapi ruma.




 Sve dobro izmešati i razliti u  pleh koji ste obložili pek papirom i izravnati. Ostaviti na hladnom oko 2 sata... 




U dublju šerpu staviti šećer u prahu dodavati vodu i mešati dodati i sok limuna i ulje. Razliti preko ohladjenog kolača i izravnati. 










Ostaviti negde na promaji jedan dan da se glazura osuši i stegne. Seći na štangle i sladiti se...

Napomena: 
Poslastica je zaista vrhunska, jedino što se uvek mora napraviti dan ranije...

No comments:

Post a Comment