Pages

Saturday, March 9, 2019

Bakina kuhinja - pileći odresci u slaninici fantastičan ukus

Bakina kuhinja - pileći odresci u slaninici fantastičan ukus



Potrebno je:

1 par pilećih grudi
200 gr slanine  suve tanko nasečene
soli
bibera
kari
belog luka
mlevenu crvenu papriku
tucana ljuta paprika


Priprema:
Piletinu iseći po dužini na krupnije štapiće, posoliti, pobiberiti dodati kari, alevu i tucanu papriku, beloga luka i izmešati. 




Na dasku poredjati tanke listiće slanine, ja sam po 3 lista,  pa na nju staviti isečene meso i uviti. 





Redjati  u pleh. Možete dodati i krompir u koji dodate malo začina, susama, bibera, tucane i slatke paprike i na kraju ulja i sve dobro izmešati. 



Krompir staviti izmedju mesa.




 Peći na 200 stepeni C oko 40 min da sve lepo porumeni. Fantastičnog je ukusa meso a krompir sjajan..Uživajte u svakom zalogaju ...Prijatno!

1 comment: