Pages

Saturday, February 23, 2019

Bakina kuhinja- kolač babka na bakin kolač

Bakina kuhinja- kolač babka na bakin kolač




Potrebno je:
200 ml. mleka
20 gr kvasca
1 kašika šećera
malo soli
2 jaja
 500-600 gr brašna
malo džema
100 gr ml. oraha
Priprema:

Rastopiti kvasac u malo mlakog mleka dodati šešer jaje i sve dobro izmutiti. Dodati ostatak mleka i ulje kao i brašno i soli .




 Zamesiti mekše testo i ostaviti da poraste. Razviti testo  za pola sm. namazati džemom i posuti ml. orasima i uviti u rolnicu. 



Oštrim nožem raseći rolnicu na pola po dužini pa isplesti pletenicu saviti na pola i ponovo uplesti. 




Staviti u podmazan pleh i ostaviti da poraste. Namazati žumancetom. Peći na 200 stepeni C pa smanjiti na 180 stepeni i peći 35-40 min. 





Seći kad se ohladi.. 


No comments:

Post a Comment