Pages

Monday, December 17, 2018

Bakina kuhinja - vrhunska posna sarma

Bakina kuhinja - vrhunska posna sarma 


Potrebno je:
listovi kiselog kupusa 
200 gr heljde
100 gr pirinča
1 manji celer
1 šargarepa
1 manji krompir
aleva paprika
biber ..so
1 glavica belog luka
2 glavice crnog luka
manji praziluk
peršunov list veza
2 kašike ajvara
ulje maslinovo

Priprema:
Na ulju propržiti sitno seckan crni luk i praziluk, dodati sitno šargarepu.



Dodati celer, krompir, aleva paprika, seckan beli luk biber, so, opranu heljdu i pirinač i seckan peršunov list.



Sve izjednačiti i zavijati sarmu i redjati uspravno u šerpu. 








U sredinu ubaciti nekoliko lista lovora. Dodati ajvar i naliti vodom. Kuvati na laganoj vatri oko 2 -3 sata. Fantastična je...

No comments:

Post a Comment