Pages

Wednesday, August 22, 2018

Bakina kuhinja - sočni kolač sa groždjem

Bakina kuhinja - sočni kolač sa groždjem

Sjajan kolač voćni, veoma rastresit i sočan, sa groždjem koje ovom kolaču daje poseban divan ukus...Treba ga obavezno probati jer zaslužuje svojim kvalitetom.


Potrebno je:

5 jaja
120 gr brašna
120 gr. griza
50 ml. ulja
korica limuna
200 gr šećera
200 gr kisele pavlake
1/2 praška za pecivo

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno griz sa praškom za pecivo, ulje, korica limuna, pavlaku i sve dobo izmešati. 




U podmazan pleh sipati pola smese, rasporediti očišćeno groždje pa sipati drugu polovinu pa i po njoj rasporediti groždje. 



Protresti tepsiju peći na 200 stepeni C 40 min. 



Na polovini pečenja pokriti folijom. 



Ohladjen kolač posuti prah šećeri zamisrisan vanilom... 





Napomena:
Groždje treba biti krupnije, otvorite ga na pola i obavezno izvadite semdenke, sa semenkama nije dobro...

1 comment: