Bakina kuhinja - sočna baklava sa šljivama
Potrebno je:
600 gr šljiva
1/2 kg kora tankih
150 gr ml. oraha
4-5 kom jaja
4-5 kašika griza
lumun
vanilin šećer
600 gr šećera
1/2 praška za pecivo
200 ml jogurta
50 ml. ulja
Priprema:
Raširiti prvu koru na sto pouljiti preko njer dugugu koru prremazati filom.
Zatim treću premazati i četvrtu premazati pa na dno kore poredjati očišćene šljive saviti ivice i uviti u rolnicu. Redjati u pleh do utroška materijala.
Noćem proseći baklavu na parčiće po ćelji pa preliti sa malo zagrejanog ulja. Ako je ostao fil takodje premazati.
Peći na 200 stepeni C 40 min. Pokriti na polovini pečenja. U šećer sipati 300 ml vode naseći limun i provreti da se šećer istopi pa vrućum sirupom preliti baklavu i jop malp proseći nočem da bolje upije. Slućiti hladnu .Ovako sočnu baklavu još niste jeli prelepa...
No comments:
Post a Comment