Pages

Thursday, August 30, 2018

Bakina kuhinja - knedle sa svežim smokvama

Bakina kuhinja - knedle sa svežim smokvama

Mekano testo od krompira koje se topi u ustima, sa sočnim iznenađenjem  od smokava i uz to još neodoljivi miris vanile, kombinacija kojoj je zaista teško  odoleti. Iskoristite  sezonu smokava i napravite  prave domaće  knedle sa svežim smokvama i oduševite svoje ukućane.



Potrebno je:
600 gr krompira
250 gr brašna
1 jaje
2 kašike ulja za testo
prezle
ulje za prezle
500 g smokava krupnijih
prah i vanilin šećer


Priprema:
Krompir oljuštiti  i skuvati iscediti vodu i dodati jaje i malo soli i izmiksati. Dodati brašno i ulje i izraditi glatko testo. 


Vaditi loptice rastanjiti i u sredinu stavljati oprane i osušene smokve odsečene drškice .



 Pravite knedle i stavljajte na poslužavnik koji ste posuli malo brašnom. 


Stavite vodu u šerpu pa kad provri posolite i spustote knedle.
Kuvajte 5-6 min, pa kad omeknu i isplivaju na površinu vadite. 



Prezle malo ispržite na malo ulja pa kuvane knedle spuštajte u prezle i uvaljajte svaku knedlu, 



Pospite prah šećerom i vanilin šećerom.










 Služite tople..

No comments:

Post a Comment