Pages

Sunday, January 14, 2018

Bakina kuhinja - punjene pečene jabuke sa karamel prelivom

Bakina kuhinja - punjene jabuke sa karamel prelivom


Želite jednostavan, brz, topao desert koji se topi u ustima. Evo predloga, pečene punjene jabuke. Tople i sočne punjene jabuke sa suvim voćem  i karamel prelivom mogu biti idealan desert. Dodate li im i kuglicu sladoleda od vanilije, dobili ste pravo savršenstvo. Možete  ih poslužiti  i sa šlagom ili ukrasiti bombonicama. Uživajte  u ovom predivnom i primamljivom desertu. 


Potrebno je 

5 jabuka
50 gr seckanih oraha
50 gr. seckanih smokava
50 gr. suvog groždja
malo džema od kajsija


Za karamel je potrebno:
300 gr. šećera
50 gr maslaca
1 kašika ( 100 gr. ) pavlake slatke ili kisele

Priprema:

Jabuke oprati i izdubiti.. Suvo voće redjati u jabuke i izmedju staviti po malo džema, završiti sa seckanim orasima. Posuti odozgo malo šećera. Pokriti folijom, malo je izbockati viljuškom. Peći na 200 stepeni C oko 30 min da se jabuke ispeku.


Karamel:
Istopiti šećer na tihoj vatri da dobije lepu braon boju dodati seckan maslac i kašiku pavlake- Mešati da se sve lepo istopi i sjedini. 



Pečene jabuke politi sa karamelom i ostaviti da se dobro ohladi i karamel stegne. Božanstven ukus..Ljubitelji karamela uživajte..fantastična kombinacija..


No comments:

Post a Comment