Bakina kuhinja - bakin burek sa mesom
Svi povremeno volimo uživati u dobrom bureku. Evo kako na jednostavan i brz način možete pripremiti omiljeni pekarski proizvod i kod kuće.Ako nemate ideju šta napraviti za ručak, ovo je savršena kombinacija koju baš svi vole. Ovaj recept odličan, jer se zaista lako priprema. Burek sa mesom od gotovih kora, tradicionalno jelo, koje će vas osvojiti će već kod prvog zalogaja.
Potrebno :
1/2 kg. tankih kora
250 gr. mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
biber, so
ulje
200 ml. mlake vode
1/2 praška za pecivo
Priprema:
Na ulju propržiti glavicu luka, dodati meso i njega propržiti, dodati so i biber. Tepsiju okruglu obložiti pek papirom ili je samo namazati uljem, pa na dno staviti jednu koru i pouljiti. Sve sledeće kore premazati malo uljem zgužvati je i redjati u pleh.
U vodu staviti prašak za pecivo pa rukama malo pofajtajte kore pa istresti sve prženo meso, a zatim po istom redosledu redjati kore. Zadnjom korom prekrite burek, poprskajte burek vodom premažite uljem. Pecite na 200 stepeni C 35 min. Na polovini pečenja prekrite folijom.
ukucam na googl sta mi treba
ReplyDeletea ne sta ko voli i istoriju kako je nastao potreban mi je recept
savrseno me zabole vas ukus i misljenje
kratko i jasno nije potrebna istorija i objasnjavanje