Pages

Saturday, December 2, 2017

Bakina kuhinja - posni djuveč sa šampinjonima

Bakina kuhinja - posni djuveč sa šampinjonima 

Posno i veoma ukusno jelo, đuveč sa šampinjonima. Može  se servirati kao prilog uz ribu ili kao izvrsno samostalno  jelo u dane posta. Bogat raznovrsnim povrćem  ovaj đuveč   je hranjivi obrok koji prija i lako zasiti.



Potrebno je:
1/2 praziluka
4 čena belog luka
suvog začina
100 gr pirinča
200 gr šampinjona
2 paradajza
1 šargarepa
2 paprike sveže
1 krompir
peršunov list
ulje
so..biber

Priprema:
Na ulju  propržiti seckan praziluk pa kad se malo proprži dodati papriku seckanu, šargarepu na kocke,šampinjone na listiće, zatim dodati paradajz na kriške, krompir na kocke , pa sve još malo izdinstati. Na kraju dodati opran pirinač, začin, alevu papriku so, peršunov list i dodati i malo vode. Sve dobro izmešati i skloniti sa šporeta. 





Djuveč podmazati uljem pa istresti spremljenu i dinstanu masu izjednačiti a odozgo poredjati  kolutove paradajza. Malo pouljiti pa peći u rerni na 200 stepeni C oko 40 min. Djuveč je odličnog ukusa a kako i nebi bio kad je to spoj tako puno povrća i  puno vitamina i minerala.. Prijatno!





No comments:

Post a Comment