Pages

Wednesday, November 8, 2017

Bakina kuhinja - kako spremiti pasulj prebranac

Bakina kuhinja - kako spremiti pasulj prebranac

Pasulj možete pripremiti na razne načine, a pravi užitak za sve ljubitelje ove namirnice zasigurno je onaj zapečeni. Zapečeni pasulj  tradicionalno je jelo punog okusa i izuzetno jednostavne pripreme. Možete  ga poslužiti  kao prilog mesu ili kao glavno jelo uz neku salatu.



Potrebno je:
500 gr pasulja,
 soli, peršunov list
aleva paprika,
 ml. biber
 tucana paprika
lovorov list
1 glavica belog luka
ulje
2 glavice crnog luka
1 praziluk
1 zelena paprika
začin, biber


Priprema:
Pasulj očistiti dobro opraati. Naliti da ogrezne, kuvati 5-6 min. pa baciti prvu vodu. Naliti novu vodu dodati zelenu papriku, i lovorov list. Sipajte i malo ulja nekoliko kapi da se ne oseća jačina jakog mirisa pasulja pri kuvanju. 


Kad se pasulj skuva, zavisi od pasulja, moj se kuvao sat vremena, pustite da  voda uvri i ostane samo malo. Ispržite luk i praziluk na ulju, pa kad se dobro ispržio dodajte sve začine seckan beli luk  i dobro izmešajte. U djuveč sipajte prvo kuvan pasulj jednu trećinu, pa pržen luk, pa pasulj, przen luk pasulj, luk i na kraju pasulj. Malo protresite, i stavite da se zapeče oko 30 min. na 250 stepeni C Služite uz salatu. Prijatno iz bakine kuhinje...

1 comment:

  1. Draga Bako...odlican recepat...odlican I veoma ukusan pasulj...Ti imas Zlatne Ruke
    Zivela nasa Baka

    ReplyDelete