Bakina kuhinja - pohovana gibanica hrskava spolja sočna unutra
Gibanica spremljena na drugačiji način, u obliku pohovanih rolnica. Vrlo jednostavno se spremaju, a ukoliko imate viška nekoliko kora za pitu ovo je odličan način da ih iskoristite. Hrskave izvana, sočne iznutra, savršene kao doručak, večera ili predjelo ove rolnice mame za još jedan zalogaj više.
Potrebno je:
Kore
200 gr sira
brašno
prezle
2 jaja
ulje
Priprema:
Razbiti jaje dodati sir pa malo izdrobiti viljuškom. Prvu koru raširiti malo pouljiti, dodati drugu pa na nju po sredini staviti fil, saviti malo gornji i donji kraj kora pa levu i desnu stranu da se sastave na sredini i onda savijati u rolnicu.
Sve kore tako do utroška materijala. Svaku rolnicu provući kroz brašno jaja i prezle i pržiti u dubljoj masnoći.
Vaditi na salvete i dobro upiti višak masnoće. Servirati vruće uz jogurt ili kiselo mleko... fantastične a tako brze..Uživajte..
No comments:
Post a Comment