Pages

Sunday, July 23, 2017

Bakina kuhinja - kako spremiti domaći suvi začin

Bakina kuhinja - kako spremiti domaći suvi začin






Potrebno je:
600 gr šargarepe
300 gr paškanata
1 veći celer koren
list peršuna i celera
so
 Priprema
Šargarepu  celer i paškanat oprati i oljuštiti, samleti na mašini za meso ili usitniti u secku , a lišće nožem iseći sitno . Ukoliko je toplo vreme sušiti napolju. 



Ja sam sušila na čaršavu na suncu i osušilo mi se za jedan dan. Može se sušiti i u rerni u tepsiji. Na dno tepsije stavi se folija i rasporedi seckano povrće najbolje svako posebno. Sušiti oko sat vremena na 70 stepeni C. 




U toku sušenja promešati. Ukoliko je potrebno još sušiti da postane suvo.  Izmeriti suvo povrće i na tu težinu dodati toliko soli ( ja sam dodal upola manje. )






  Dobila sam 200 gr suvog začina i stavila 100 gr  soli. Spakovati u teglu i držati u frižideru.



No comments:

Post a Comment