Pages

Thursday, June 1, 2017

Bakina kuhinja - Najbolja domaća alva

Bakina kuhinja - Najbolja domaća alva



Potrebno je:
200 gr. šećera
150 gr. susama
1-2 kašike brašna
1 šoljica vode 

2 kašike ulja
1-2 vanilin šećera


Priprema: 
Propržitoi malo susam i brašno da dobije malo tamnu boju pa susam samleti u mlinu za fafu
 Šećer ušpinovati dobro pa u njega dodati vanilin šećer i mleveni susam i brašno i dobro mešati nada nema grudvicaa.

 Kuvati na tihom dok se smesa ne počne odvajati od šerpe. Vruću alvu razliti u neki sud u koji ste stavili papir za pečenje kao što je prikazano u Videu. 



U nju se može dodati i čolkolada
Ohladjenu alvu izvaditi iz hartije i seći na kocke. 

Video recepta

No comments:

Post a Comment