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Sunday, December 25, 2016

Bakina kuhinja - štrudla sa čokoladom i suvim groždjem

Bakina kuhinja - štrudla sa čokoladom i suvim groždjem





Potrebno je:

600 gr brašna
50 gr čokolade
1 kašika kakaa
1 kockica kvasca 30-40 gr
100 ml mlakog mleka
200 ml jogurta
1 kašik šećera ( može više ako želite)
20 gr margarina ulj
2 jaja



1 žumance
korica limuna
cimet sa šećerom
soli

Priprema:
U mleku rastopiti kvasac sa šećerom sa žicom izmešati dodati jaja i jogurt, pa još malo izmućkati zatim otopljeni margarin korica limuna pola brašna i so i zamesiti  sa ostatkom brašna srednje tvrdo testo. Ostaviti na toplo pokriveno da naraste. 



Naraslo testo istresti na sto razmesiti i podeliti na pola. u jedan deo dodati omekšanu čokoladu i kakao i dobro izjednačiti ( oko 5 min mesiti)
Razvući svetli deo što tanje, tako i tamni posebno. 
Na svetli deo staviti čokoladni deo i poravnati da stranice budu jednake



 Odoztgo posuti šećer sa cimetom i suvim groždjem i uviti u štrudlu




.Pleh podmazati uljem ili staviti peh papir. Staviti štrudlu u uzanu tepsiju. 




 Ostaviti da naraste oko 20 min. Premazati sa žumancetom i uljem i peći na 180 stepeni C 40-45 min.




 Na pola  pečenja pokriti folijom da ne izgori Seći kad se ohladi...



Omas Küche - Strudel mit Schokolade und Rosinen





Es ist notwendig, zu:,

600 g Mehl
50 g Schokoladen
1 Esslöffel Kakao
1 Würfel Hefe 30-40 Gramm
100 ml warme Milch
200 ml Joghurt
1 EL Zucker (kann mehr sein, wenn Sie wollen)
20 g Margarine Öl
2 Eier
1 Eigelb
Zitronenschale
Zimtzucker
Salze

Zubereitung:
Die Milch auflösen Hefe und Zucker mit Draht-Mix die Eier und Joghurt, aber ein wenig izmućkati dann Butter Zitronenschale Hälfte das Mehl und Salz geschmolzen und mit dem Rest des Mehls mittelharten Teig kneten. Lassen Sie Abdeckungen erwärmen zu wachsen. Aufgegangenen Teig aus auf einem Hundert kneten und teilen sich in zwei Hälften. In einem Teil fügen Sie die erweichte Schokolade und Kakao und gut ausgeglichen (ca. 5 Minuten kneten)




Erweitern Sie den hellen Teil dünner und vor allem dunkel. Auf dem hellen Teil der Schokolade Teil zu setzen und glätten die Seiten gleich sind. Odoztgo streuen Zucker mit Zimt und Rosinen und in Strudel gewickelt. Ermöglichen für etwa 20 Minuten zu steigen. Mantel mit Eigelb und Öl und backen bei 180 Grad C 40-45 min. Halb Abdeckung mit Folie Backen ohne Seci Brennen beim cool ...


Grandma's kitchen - strudel with chocolate and raisins




It is necessary to :,

600 g flour
50 g of chocolate
1 tablespoon cocoa
1 cube of yeast 30-40 grams
100 ml of warm milk
200 ml of yogurt
1 tablespoon sugar (can be more if you want)
20 g margarine ulj
2 eggs
1 egg yolk
lemon peel
cinnamon sugar
salts

Preparation:
The milk dissolve yeast and sugar with wire mix add the eggs and yogurt, but a little izmućkati then melted butter lemon peel half the flour and salt and knead with the rest of the flour medium-hard dough. Allow to warm covers to grow. 




Risen dough out on a hundred knead and divide in half. In one part add the softened chocolate and cocoa and well equalized (about 5 minutes to knead)
Extend the bright part thinner, and especially dark. On the bright part to put the chocolate part and flatten the pages are the same. Odoztgo sprinkle sugar with cinnamon and raisins and wrapped in strudel. Allow to rise for about 20 minutes. Coat with egg yolk and oil and bake at 180 degrees C 40-45 min. Half cover with foil baking without burning Seci when cool ...

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