Pages

Saturday, October 22, 2016

Bakina kuhinja -fenomenalna pita bundevara

Bakina kuhinja -fenomenalna  pita bundevara




Potrebno je:
3 jaja
150 gr. šećera
150 gr. griza
100 ml. ulja
200 ml. jogurta
400 gr. rendanog duleka
100 gr. suvog groždja
1/2 praška za pecivo
1-2 vanilin šećera
malo cimeta
9 listova gotovih tankih kora

Priprema:

Umutiti belanca sa 100 gr šećera dodati žumanca, zatim griz i prašak za pecivo, vanilin šećer, ulje, jogurt pa sve lepo izjednačiti. U rendani dulek dodati ostatak šećera, suvo groždje, cimet i to promešati.

Staviti jednu koru na sto malo je pouljiti pa odozgo druigu koru. Na nju staviti nekoliko kašika umućenih jaja sa grizom lepo kašikom razmazati po celoj kori, odozgo dodati još jednu koru pa i na nju staviti fil i nju nafilovati (kao na Videu prikazano) odozgo rasporediti trećinu rendanog duleka, saviti ivice i urolovati. 


Tako uraditi i sa ostalim korama. Rolne odozgo malo pouljiti i staviti da se peku na 180 stepeni C oko 40 min da lepo porumene. Može se posuti prah šećerom i još jednim vanilin šećerom. Seći makazama.. Sladite se dragi moji!




English translation

Grandma's kitchen -fenomenalna pie pumpkin





It is necessary to:
3 eggs
150 gr. sugar
150 gr. semolina
100 ml. oils
200 ml. yogurt
400 gr. grated dulek
100 gr. raisin
1/2 baking powder
1-2 vanilla sugar
cinnamon
9 sheets of finished thin crust

Preparation:

Whisk the egg whites with 100 g sugar add egg yolks, then semolina and baking powder, vanilla sugar, oil, yogurt and all the nice equalize. The grated dulek add the remaining sugar, raisins, cinnamon and mix well.

Place one sheet on what little is pouljiti but above druigu crust. On her put a few tablespoons of whipped eggs with grits nice spoon smear across the crust, top add another crust and even put on her filling her nafilovati (as shown on the video) above allocate a third of grated dulek, fold the edges and urolovati. So do and with other barks. Rolls from above a little pouljiti and put them bake at 180 degrees C for about 40 min to a nice golden brown. It can be sprinkled with powdered sugar and vanilla sugar one. Cut with scissors .. Slade is my dear!

Übersetzung ins Deutsche

Omas Küche -Great Torte Kürbis


Es ist notwendig, zu:
3 Eier
150 gr. Zucker
150 gr. Grieß
100 ml. Öl
200 ml. Joghurt
400 gr. geriebenem Dülek
100 gr. Rosine
1/2 Backpulver
1-2 Vanillezucker
Zimt
9 Blatt fertig dünne Kruste

Zubereitung:

Eiklar mit 100 g Zucker hinzufügen Eigelb, dann Grieß und Backpulver, Vanillezucker, Öl, Joghurt und all das schöne entzerren. Die geriebene Dülek den restlichen Zucker, Rosinen, Zimt hinzufügen und gut mischen.

Legen Sie ein Blatt auf, was wenig ist pouljiti aber über druigu Kruste. Auf ihr ein paar Esslöffel geschlagene Eier mit Grütze schön Löffel Abstrich über die Kruste setzen, oben eine andere Kruste hinzufügen und sogar legte sie ihr nafilovati füllen (wie auf dem Video zu sehen ist) über ein Drittel der geriebenen Dülek zuweisen, falten Sie die Kanten und urolovati. So tun und mit anderen bellt. Rolls von oben ein wenig pouljiti und setzte sie für etwa 40 Minuten, um einen schönen goldbraun bei 180 Grad C backen. Es kann mit Puderzucker und Vanillezucker ein bestreut werden. Schneiden mit einer Schere .. Slade ist mein Lieber!

No comments:

Post a Comment