Bakina kuhinja - punjena paprika u rerni
Potrebno je:
500 gr. mlevenog mesa
15 srednjih paprika baburica
1 glavica luka
ulje
2 šargarepe
1 jaje
5 čena belog luka
malo paradajza
150 gr. pirinča
1 kašika začina ili soli
malo bibera
aleva paprika
200 ml kuvanog paradajza
Priprema
Papriku oprati i izvaditi drškice sa semenkicama. Luk iseći malo propržiti na ulju dodati rendanu šargarepu, pa kad se malo proprži dodati u mleveno meso i sve rukama dobro izraditia zatim dodati beli luk, so,bibe alevu papriku i opran pirinač . Sve rukama dobro izmešati.
Puniti nadevom paprike i zatvarati kolutovima paradajza. . Papriku redjati u djuveč i sipati kuvan paradajz, poklopiti i staviti u rernu na 200 stepeni C oko 45-50 min. U pola pečenja otklopiti da se paprika zapeče.
Potrebno je:
500 gr. mlevenog mesa
15 srednjih paprika baburica
1 glavica luka
ulje
2 šargarepe
1 jaje
5 čena belog luka
malo paradajza
150 gr. pirinča
1 kašika začina ili soli
malo bibera
aleva paprika
200 ml kuvanog paradajza
Priprema
Papriku oprati i izvaditi drškice sa semenkicama. Luk iseći malo propržiti na ulju dodati rendanu šargarepu, pa kad se malo proprži dodati u mleveno meso i sve rukama dobro izraditia zatim dodati beli luk, so,bibe alevu papriku i opran pirinač . Sve rukama dobro izmešati.
Puniti nadevom paprike i zatvarati kolutovima paradajza. . Papriku redjati u djuveč i sipati kuvan paradajz, poklopiti i staviti u rernu na 200 stepeni C oko 45-50 min. U pola pečenja otklopiti da se paprika zapeče.
Super jelo najbolja si bako
ReplyDelete