Bakina kuhinja - mlad kupus sa piletinom prste da poližeš
Potrebno je:
1 kg. mladoga kupusa
meso piletine nekoliko komada
3 paradajza
mladog crnog i belog luka
3 - 4 šargarepe
malo paškanata
list celera i peršuna
1 zelena paprika ( ljuta)
1 kašika začina
1 k.k. aleve slatke paprike
1 kašika brašna
1/2 šoljice ulja
Priprema:
Kupus očistiti i iseći na krupnije kocke, dodati meso, seckan luk crni i beli šargarepu na kolutove, paškanat seckan list celera i pariku.
Naliti sa oko 1.5 l vode i poklopiti da se kuva na tihom i više ne nalevati niti mešati. Pred kraj dodati isečen paradajz. Izvaditi list celera.
Posle 10 min dodati začin i napraviti tanku zapršku. U tiganj sipati ulje i dodati brašno da malo porumeni, dodati alevu pariku i odmah sipati u kupu.
Sad lagano promešati. Dotle kupus ne mešati da se nebi raspao i pretvorio se u kašu. Na kraju dodati seckan peršunov list
Video recepta:
Potrebno je:
1 kg. mladoga kupusa
meso piletine nekoliko komada
3 paradajza
mladog crnog i belog luka
3 - 4 šargarepe
malo paškanata
list celera i peršuna
1 zelena paprika ( ljuta)
1 kašika začina
1 k.k. aleve slatke paprike
1 kašika brašna
1/2 šoljice ulja
Priprema:
Kupus očistiti i iseći na krupnije kocke, dodati meso, seckan luk crni i beli šargarepu na kolutove, paškanat seckan list celera i pariku.
Naliti sa oko 1.5 l vode i poklopiti da se kuva na tihom i više ne nalevati niti mešati. Pred kraj dodati isečen paradajz. Izvaditi list celera.
Posle 10 min dodati začin i napraviti tanku zapršku. U tiganj sipati ulje i dodati brašno da malo porumeni, dodati alevu pariku i odmah sipati u kupu.
Sad lagano promešati. Dotle kupus ne mešati da se nebi raspao i pretvorio se u kašu. Na kraju dodati seckan peršunov list
Video recepta:
No comments:
Post a Comment