Krempita na bakin način prste da poližeš
Sastojci
Priprema
Umutit penasto žumanca i jaje sa šećerom, dodati ulje, vodu brašno. Sve lepo izmešati i sipati u podmazan pleh veličine 35 x 33 sm i peći na 200C da porumeni oko 15 min.
Penasto umutiti belanca sa 200gr. šećera u čvrst šne.
Penasto umutiti belanca sa 200gr. šećera u čvrst šne.
Sipati u šerpu litar vode, ostaviti dve šoljice za piding pa kad voda provri sipati izmešan puding. U Receptu ne piše da se puding sladi ja sam dodala 3 kašike šećera. Za to vreme nam se ispekla korica i izvadimo je na dasku i ne vadimo iz pleha. Izmešamo šne i puding, stim što u šne dodajemo puding po dve tri kašike i mešamo varjačom dok se sve ne sastavi. Dobićemo divnu kremastu masu koju brzo istresamo na pečenu koricu i oblikujemo nožem. Napominjem mora se brzo raditi jer se krema steže. Kad se krema malo prohladi dodati odozgo 300 gr umućenog šlaga i ukrasiti rendanom čokoladom. Naša krempita je gotova i izgleda prelepo. Ukus je sjajan. Prijatno !
No comments:
Post a Comment