Kako skuvati dobre pihtije
Potrebno je:
4 mlade svinjske nogice
malo suhomesnatog (dimljena nogica, uvo repić)
3 šargarepe (kuvane)
2 jaja (kuvana)
4 čema belog luka
lovorov list
biber u zrnu
tucana ljuta paprika (može i slatka)
začin so
Priprema:
Nogice dobro oprati i ako je potrebno još ih očistiti staviti u duboki lonac ili šerpu, dodati suhomesnato (ja sam stavila 2 parčeta suvih rebara) zatim dodati lorber par lista, nekoliko zrna bibera, malo začina so. Naliti vode do vrha jel se više voda ne doliva. Pihtije se kuvaju dok se nogice ne skuvaju i tečnosti ostane malo, oko dva dlana u šerpi. ( kao na slici)
Procediti odvojiti kosti i meso rasporediti u 4 tanjira. Staviti kuvane šargarepe i kuvana jaja podeljena na pola. U svaki tanjir stavite po 1 čen beloga luka. Sipajte i rasporedite ostatak čorbice Odozgo
dodajte malo tucane paprike i ostavite da se par sati da se stegnu
Služite kao predjelo ili za doručak
Pogledajte i Video ovoga recepta:
Prijatno!
No comments:
Post a Comment